Prioriteit geven aan de veiligheid bij het kiezen van speelgoed

Prioriteit geven aan de veiligheid bij het kiezen van speelgoed

Voordat we Little Dutch speelgoed kopen, moet je zorgen voor de veiligheid van het speelgoed. Je moet uitzoeken met wat voor materiaal het speelgoed is gemaakt. Het is helemaal niet moeilijk om speelgoed van veilige materialen te zoeken. Het meeste speelgoed dat op de markt verkrijgbaar is, heeft de kwaliteitscontrole doorstaan. Je kunt er dus zeker van zijn dat het vrij is van schadelijk materiaal. Wanneer het speelgoed echter kapot gaat, kan dit gevaarlijk zijn voor je kinderen. Het kan kleine onderdelen bevatten die verstikking kunnen veroorzaken. Je moet dus de onderstaande richtlijn volgen om een ​​veilig speeltje voor je kleintje te kiezen.

Kijken naar het speelgoed gevaar

Al het speelgoed van Meer Voor Kinderen is veilig. Wanneer je echter speelgoed kiest, moet je op verschillende gevaren van het speelgoed letten. Ten eerste moet je voorkomen dat je speelgoed met scherpe randen koopt, omdat ze je kinderen pijn kunnen doen. Je moet ook geen speelgoed van plastic kopen, omdat het gemakkelijk kan breken. Kies dan geen speeltje dat kleine onderdelen bevat om verstikking bij een peuter te voorkomen. Vervolgens moet je het speelgoed met harde geluiden vermijden, omdat dit het gehoor van je kind kan beschadigen. Ten slotte moet je ook voorkomen dat je elektrisch speelgoed koopt voor kinderen onder de 8 jaar.

Hoe houd je het speelgoed veilig?

Je moet het speelgoed meteen opbergen als je kinderen het niet gebruiken. Het speelgoed kun je het beste in dozen zonder deksel bewaren of je kunt het ook in een mandje bewaren. Vervolgens moet je het speelgoed regelmatig controleren om er zeker van te zijn dat er geen onderdeel is dat je kinderen kan beschadigen. Wanneer je nieuw speelgoed koopt, zorg er dan voor dat je de verpakking en plastic folie meteen weggooit. Vervolgens moet je de instructie op de verpakking lezen voordat je je kinderen ermee laat spelen.

Floris Timmer

Floris Timmer