Simpele en lekkere gerechten

Simpele en lekkere gerechten

Er zijn een hele hoop makkelijke en simpele gerechten, vooral bijvoorbeeld Aziatisch eten, dat kun je makkelijk bereiden en is ook nog eens super lekker. Maar ook Europees eten is erg lekker en vaak makkelijk. Hieronder staat één Aziatisch en één Europees recept die makkelijk en lekker zijn.

Aziatisch recept

Een veelvoorkomend recept en super lekker; springrolls. Het zijn een soort van loempia, alleen is dit niet gefrituurd. Het leuke aan springrolls is dat je ze zelf kunt vullen, zo kun je ze bijvoorbeeld op een familie-uitje ook vegetarisch aanbieden. De springrolls worden gemaakt van rijstpapier. Je hoeft dus alleen maar een velletje rijstpapier te hebben en dan kun je die vullen met wat je lekker vindt. Denk hierbij aan julienne, komkommer, bosui, eieren en garnalen. Het is dus maar net wat je lekker vindt, want je kunt er letterlijk alles in doen! Zodra je de ingrediënten erin hebt gedaan hoef je hem alleen nog maar op te rollen. Het is niet écht Aziatisch koken, maar het is zeker wel een veelvoorkomend Aziatisch recept.

Europees recept

Het Europese recept is eigenlijk een Italiaans gerecht, namelijk; lasagne. Hoewel de naam van het Grieks afstamt is het toch een Italiaans gerecht. Wat heb je nodig voor een heerlijke lasagne? Allereerst zou ik aanraden om verse lasagnebladen te kopen uit de koeling. Deze zijn verser en ook echt een stuk lekkerder. Haal ook een pot pastasaus in huis, een zak spinazie, een courgette, een paprika en ovengratin kaas. Bak de spinazie met courgette en paprika in de pan. Smeer de ovenschaal in met pastasaus, leg daar lasagnebladen op, leg daar weer de groenten overheen en strooi er vervolgens nog wat kaas over. Herhaal dit tot de ovenschaal vol zit of de producten op zijn. Hij moet wel nog een tijdje in de oven, namelijk 25 à 30 minuten op 180 graden. Je kunt de lasagne natuurlijk al eerder maken en hem in de oven zetten wanneer je wil, maar het motto blijft: hoe verser hoe beter!

Floris Timmer

Floris Timmer