Speciale soorten trapliften

Speciale soorten trapliften

Trapliften zijn momenteel enorm bekend. Personen die slecht te been zijn, kunnen aan de hand van een traplift veilig en probleemloos de andere verdiepingen bereiken. Hierdoor komen trapliften regelmatig voor in seniorenwoningen. Het speciale apparaat helpt de senioren en stelt de omgeving gerust. 

Er zijn diverse trapliften beschikbaar. De trapliften voor trappen zonder, met eén of meerdere bochten zijn inmiddels bekend onder de mensen. Daarnaast zijn er ook meer onbekende trapliften. Trapliften die vaak in een speciale situatie aangeschaft worden. Benieuwd naar deze onbekende soorten? Lees snel verder.

Smalle trap

Niet iedere woning is voorzien van een brede gang. Indien uw woning een smalle gang en trap heeft, kan deze traplift geschikt zijn voor u. Om te zorgen dat de traplift geen obstakel wordt op de trap, wordt er een gebogen standplaats gecreëerd. De traplift kan op deze wijze naast de trap geplaatst worden. Hierbij zult u helaas wel rekening moeten houden met hogere kosten. http://trapliftenvergelijken.nl/

Buiten

Trappen zullen niet alleen binnen voorkomen. Sommige woningen hebben ook een buitentrap. De weersomstandigheden kunnen de trap nog gladder maken, waardoor hier vaak veel ongelukken plaatsvinden. Doordat er buiten meer risico op vochtigheid en slijtage is, is niet iedere traplift geschikt. 

De elektrische onderdelen van buitentrapliften worden goed afgeschermd om technische problemen te voorkomen. Doordat de buitentrappen vaak recht zijn, zal dit in prijs schelen. Daarbij is er ook vaak een beschermhoes meegeleverd, waardoor u droog zult zitten.

Rolstoel

Indien u in een rolstoel zit, is iedere trap een obstakel. Om dit probleem te verhelpen, zijn er trapliften met plateau ontworpen: plateautrapliften. Het persoon met de rolstoel kan plaatsnemen op het plateau. Dit model is ook als buitentraplift mogelijk. Indien de traplift niet gebruikt wordt, kan het plateau gemakkelijk ingeklapt worden.

Floris Timmer

Floris Timmer