Sporten, yoga, workouts- waarom is het zo belangrijk?

Sporten, yoga, workouts- waarom is het zo belangrijk?

Het is iets dat je je misschien vaker af vraagt. Je wilt wel gaan sporten, maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen? Zijn er wel echt goede voordelen of is dat maar gewoon iets dat er gezegd wordt voor het idee? Nou, natuurlijk zijn er voordelen, maar is dat het vroege opstaan, de moeite, en alle pijn die de spieren sowieso gaan verdragen wel waard? Vooral yoga Utrecht gaat voor wat pijn zorgen. Het antwoord op die vragen is erg voor de hand liggend, maar het is wel fijn om er doorheen te lezen, want je weet nooit waar bepaalde aspecten vandaan komen.

Sporten zorgt voor blijdschap

Het is een stap. Bezig gaan met sporten, ALL INN Fitness, is een moeite die beginners niet kennen. Het er naar toe gaan, het uitzoeken van wat je nou echt wilt, dat is moeilijk. Maar wanneer je daar eenmaal bent zie je opeens alle voordelen, of je voelt ze eerder. Ja, de spieren doen pijn, maar wanneer je lekker bezig bent geweest voel je toch wel echt de blijdschap, het lichte gevoel dat je graag wilt voelen, een soort opluchting. Dat komt omdat je een stofje vrij maakt in je brein als je sport, en die zorgt voor positieve gevoelens.

Als je het niet doet voor je lichaam…

Dus, als je lekker wilt gaan sporten, maar zoekt nog naar motivatie, dan is een goede motivatie dat het zo is dat hoeveel je je beweegt, gaat zorgen voor dat je ook een soort blijdschap gaat voelen. Het gaat niet alle negatieve gevoelens die je mogelijk hebt weghalen, maar het zorgt wel voor een soort luchtigheid in je emotie die je niet had gehad voordat je ging sporten. Het lucht daadwerkelijk zo erg op, dat je er niet nee tegen kan zeggen!

Floris Timmer

Floris Timmer