Thuiswerken met zakelijk internet: het nieuwe normaal

Thuiswerken met zakelijk internet: het nieuwe normaal

De wereldwijde pandemie heeft een aanzienlijke impact gehad op hoe mensen werken. Eerst waren we verplicht om thuis te werken, maar inmiddels hebben veel bedrijven ervoor gekozen om deze werkwijze aan te houden. Sommige bedrijven hebben er daarnaast voor gekozen om het thuiswerken en het werken op kantoor te combineren, dit noemen we hybride werken. Met deze ontwikkelingen zijn er ook nieuwe problemen die opgeloste moeten worden. Want hoe zorg je ervoor dat al je werknemers thuis voorzien zijn van een juiste werkplek? Een belangrijk aspect is een goede internetverbinding.

Zakelijk internet is hier een goede oplossing voor. Het helpt iedereen om efficiënt thuis te werken in de nieuwe vorm van werken; het nieuwe normaal. Hoe zakelijk internet hierbij helpt en waarom dit een verstandige keuze is voor jou als ondernemer lichten we onderstaand uitgebreid toe. 

Waarom kiezen voor zakelijk internet?

Als het gaat om thuiswerken, heb je altijd een snelle en ononderbroken internetverbinding nodig. Dat betekent dat een reguliere internetverbinding vaak niet genoeg voor je zal zijn. Een verstandige keuze is in dit geval om je internet zakelijk af te sluiten. Deze is geschikt voor mensen die in hun dagelijks leven afhankelijk zijn van internet, vooral voor hun werk en het voeren van een bedrijf aan huis. Het belangrijkste voordeel is dat je hogere snelheden krijgt zonder datalimieten of beperking. Je krijgt daarbij veel hogere upload- als download snelheden dan bij reguliere residentiële services. Het is meer geschikt voor het verzenden en ontvangen van big data, streaming, online vergaderingen en alle soorten activiteiten die nodig zijn om thuis te werken.

Voordelen van zakelijk internet

Naast betere bestedingen, biedt het zakelijke internet je betere ondersteuning. Dat betekent dat je bij alle netwerkproblemen kunt vertrouwen op technische ondersteuning van je provider. De klantenservice kan snel reageren en je meteen helpen met je problemen. Zij weten wat ze doen zodat je zonder vertraging zowel de antwoorden als de oplossingen krijgt. Dit omdat werk en je bedrijf vaak niet kunnen wachten. Eventuele internet problemen moeten snel en professioneler worden afgehandeld. Vervolgens krijg je ook geavanceerde functies zoals statische IP-adressen en meer. Het zakelijk internet is door zijn statische IP-verbinding geschikt voor je werk of bedrijf. Het wordt een geweldige basis voor telewerken thuis. Andere functies die je kunt krijgen, zijn ruimte voor je persoonlijke e-mailserver en website en een domeinnaam.

Aanmelden voor zakelijk internet

Nu we de vele voordelen van het gebruik van een internetbedrijf in plaats van een gewone internetservice voor thuisgebruik hebben toegelicht is het tijd voor de volgende stap: je aanmelden voor zakelijk internet.Ga opzoek naar een betrouwbare zakelijke internet service die in jouw stad actief is. Maak een goede afweging en overleg met je werkgever (wanneer je geen eigen baas bent). Laat je daarbij goed adviseren door de professionals, het moet namelijk wel passen bij jouw WFH- en zakelijke activiteiten thuis.

Floris Timmer

Floris Timmer