Tips voor het opruimen van de zolder

Tips voor het opruimen van de zolder

Veel zolders hebben geen woonfunctie, waardoor de ruimte waarschijnlijk wordt gebruikt om overtollige spullen op te slaan. Is dat bij jou ook zo? Stoor je je wel eens aan de troep op zolder? Dan is het tijd om deze rommel op te ruimen en te organiseren.

Doelen stellen

Opruimen met en doel werkt altijd beter dan wanneer je zomaar aan de slag gaat. Waarom ga je de zolder opruimen? Wil je minder spullen? Oke, dan zal je dingen moeten weggooien in plaats van verplaatsen. Wil je dat je zolder als andere doeleinde kan dienen? Wil je een functionele ruimte die niet al te vaak gebruikt wordt, zoals een logeerkamer? Dan is een vlizotrap ideaal. Met een vlizotrap op maat kan je gemakkelijk bij de ruimte, en houd je ruimte op de overloop als de ruimte niet gebruikt wordt. Kijk hier voor meer informatie voor vlizotrappen op maat.

Plan

De zolder is een klus die je niet eventjes klaart. Dit is waarschijnlijk de reden dat je het al lang hebt uitgesteld. Wanneer je aan de slag gaat, kan je een plan maken. Als je zomaar begint, lijkt de klus uitzichtloos en stop je waarschijnlijk eerder. Het klinkt misschien allemaal wat overdreven, maar een goed voornemen is zo gemaakt, je er aanhouden is lastiger.

Organiseren

Je kan twee dingen doen met de overtollige spullen die op zolder staan. Sommige spullen heb je misschien al jaren niet meer gebruikt. Toch vind je het lastig om deze spullen weg te gooien. Het is dan een goede oplossing om de spullen naar de kringloop te brengen. Zo heb je het idee dat je spullen nog nuttig worden gebruikt, waardoor je makkelijker afstand kan namen. Daarnaast kan je ook spullen wegdoen. Wordt je blij van het item? Nee. Gebruik je de spullen nog? Nee. Heeft iemand iets aan het item? Nee. Oké weg ermee!

Floris Timmer

Floris Timmer