Tips voor meer energie

Tips voor meer energie

Voel jij je ook wel eens futloos? Last van weinig zin en energie terwijl de dag pas net begonnen is? Dan ben je niet de enige. Steeds meer mannen kampen met dit probleem, terwijl veel mannen niet weten hoe ze er wat aan kunnen doen. Wij geven je 4 tips om meer energie te krijgen.

1. Een goede nachtrust

Alles begint bij een goede nachtrust. Tijdens het slapen heeft je lichaam alle tijd om te herstellen van inspanningen van de dag daarvoor. Voor de meeste mensen is een ideale nachtrust tussen de 7 en 8 uur, maar er zijn ook mensen die het met minder redden. Als jij vaak vermoeid bent is het verstandig om eens te proberen om vroeger te gaan slapen, zodat jouw lichaam meer de tijd heeft om te herstellen. Ook het wakker worden kan een factor zijn in met hoeveel energie jij aan de dag begint. Opstaan met een wekkerradio dab+ is een stuk prettiger dan het harde geluid van een alarm. Zo wordt je wat geleidelijker wakker in plaats van dat je wakker schrikt.

2. Let op je voeding

Naast nachtrust is voeding misschien wel het belangrijkste dat het level van jouw energie bepaalt. Eet jij alleen maar ongezond? Dan is het niet gek dat je weinig energie hebt, want jouw lichaam is dan alleen maar bezig met het afbreken van deze stoffen. Probeer daarom tenminste iedere dag een stuk fruit te eten en het liefste ook nog wat groente. Uiteraard mag je best wel ongezond eten, maar probeer het wel tot een minimum te beperken en het niet ten koste gaat van de gezonde voeding.

3. Beweeg voldoende

Van bewegen krijg je energie. Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar het is absoluut waar. Door te bewegen breng je jouw lichaam op gang. Hierdoor gaat alles wat sneller werken en krijg je automatisch ook meer energie. Misschien voel je dit na die zware workout even niet, maar de volgende dag is jouw lichaam hier weer van hersteld en heb je een stuk meer energie dan degene die alleen maar op de bank heeft gehangen.

4. Doe dingen waar je plezier in hebt

Misschien wel de makkelijkste tip is om zoveel mogelijk dingen te doen waar jij plezier uit haalt. Je kunt wel iedere dag een stuk gaan hardlopen, maar als jij een hekel hebt aan hardlopen ga je hier geen energie uit halen. Probeer daarom iets te zoeken wat jij echt leuk vind. Ga op zoek naar iets met een competitie element, of stel doelen voor jezelf. Dat maakt een inspanning al een stuk minder erg.

Floris Timmer

Floris Timmer