Trends op het gebied van werkplekken

Trends op het gebied van werkplekken

Ben jij toe aan een vernieuwing van jouw (thuis)werkplek of ben jij van plan binnenkort voor het eerst een werkplek in te richten. Dan is het handig om wat in te lezen op het gebied van werkplekken. Een werkplek is een belangrijk onderdeel van jouw baan. Hier doe jij namelijk ideeën op, ontmoet je fysiek of digitaal collega’s, zakenpartners of andere betrokkenen en creëer jij jouw successen. Genoeg redenen om moeite te stoppen in het inrichten van een goede werkplek. Dit hoeft niet prijzig te zijn, zo kan je bijvoorbeeld in plaats van een splinternieuwe, een tweedehands bureaustoel bestellen.  

Groen

Een belangrijke trend op het gebied van werkplekken, is natuur en meer groen. Planten en tuinen hebben namelijk een positief effect op de mindset van de mens. Hierdoor wordt stress vermindert en zal je effectiever werken. Uit bepaalde onderzoeken komt naar voren dat een groenere werkomgeving de productiviteit en creativiteit van mensen vergroot. Het is dan ook niet voor niets dat de lunchwandelingen de laatste tijd zo populair zijn. Naast het halen van een frisse neus en het zien van natuur in de pauze, blijf je zo ook nog in beweging, wat de bloedcirculatie verbetert.

Technologie

Naast meer groen heeft technologie ook een grote impact op de arbeidsmarkt. Zo werken er steeds meer mensen thuis, waardoor er tools benodigd zijn om digitaal te kunnen werken. Een teams meeting, skype vergadering of zoom presentatie is tegenwoordig meer dan normaal. Ook het werken via de Cloud, of mobiel werken in de trein is niet meer weg te denken uit het hedendaagse leven. Dit allemaal heeft invloed op het inrichten van een werkplek. Heb je meer stilte nodig om je te kunnen concentreren of zit je constant in vergadering en wil je niet gestoord worden? Hoe dan ook, een gezonde werkplek is voor iedereen van belang.

Floris Timmer

Floris Timmer