Verschillende soorten vitamine C voor je huidverzorgingsroutine

Verschillende soorten vitamine C voor je huidverzorgingsroutine

Veel mensen geloven in de kracht van vitamine C serum als antioxidant. Vitamine C kan je veel gezondheidsvoordelen bieden voor je huid. Het kan de collageenproductie stimuleren om een ​​stralende en jongere huid te creëren. Het dient ook als een huidverlichter. Ongetwijfeld gebruiken veel huidproducten vitamine C voor anti-aging eigenschappen. Vitamine C komt in verschillende vormen voor. De meest populaire vorm is L-ascorbinezuur. Deze pure vorm van vitamine C kan het regeneratieproces in je huid helpen. Het kan ook je huidcellen herstellen en beschermen tegen de blootstelling van verontreinigende stoffen, vrije radicalen en UV-stralen. Hieronder vindt je de soorten vitamine C die je in verschillende huidverzorgingsproducten kunt vinden.

Zuivere vitamine C of L-ascorbinezuur

L-ascorbinezuur is de krachtige versie van vitamine C. Dit ingrediënt kan vergelijkbare effecten hebben als bakuchiol serum. L-ascorbinezuur biedt antioxiderende voordelen door vrije radicalen te neutraliseren. Het kan ook de tekenen van huidbeschadiging zoals pigmentatie, rimpels of fijne lijntjes elimineren. Als je een bevredigende resultaat wilt krijgen, moet je het vitamine C serum kiezen met de concentratie L-ascorbinezuur tussen 10% en 20%. Als de formulering van vitamine C niet correct is, zal het huidverzorgingsproduct dat je kiest niet effectief zijn.

Ascorbylpalmitaat en tetrahexyldecyl ascorbate

Ascorbylpalmitaat is in vet oplosbare vitamine C. Dit type vitamine C wordt vaak aangetroffen in de vorm van room. Dit huidverzorgingsproduct biedt huidherstel en bescherming. Als je je huid wilt opfleuren, kies dan voor vitamine C in de vorm van ascorbylpalmitaat. Het werkt door lipiden bescherming te bieden om de vrije radicalen te elimineren. Een ander type vitamine C dat je kunt kiezen, is tetrahexyldecyl ascorbate. Deze vitamine C op oliebasis wordt beschouwd als een krachtige antioxidant. Deze vitamine C formulering is ideaal voor een beschadigde en gevoelige huid. Het beschermt je huid zonder irritatie te veroorzaken. Wanneer je echter een huidverzorgingsproduct kiest, moet je het product kiezen dat minder dan 1% tetrahexyldecyl ascorbate bevat. Deze concentratie is ideaal om een ​​gezondere huid te bevorderen.

Floris Timmer

Floris Timmer