Verschillende woonstijlen

Verschillende woonstijlen

Tegenwoordig is er ontzettend veel verkrijgbaar voor in jouw woning. De meubels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren en materialen. Daarnaast zijn er ook verschillende accessoires. Door middel van allerlei accessoires kunnen er verschillende woonstijlen worden gecreëerd. Het is een uitdaging om te ontdekken welke woonstijlen bij jou past. Wij bespreken een aantal verschillende woonstijlen met jou. Twijfel jij tussen twee woonstijlen? Combineer ze dan gezamenlijk in jouw woning. Lees snel verder en ontdek meer over de verschillende woonstijlen.

Industriële woonstijl

De industriële interieur is een enorm populaire woonstijl. De kenmerken van de industriële woonstijl zijn onder ander robuust en ruw. Zo zie je bij een industriële woonstijl bijvoorbeeld dat er binnenshuis ook bakstenen worden gebruik. De meubels hebben vaak een lederen bekleding en de kasten worden afgewerkt met een aantal metalen details. Daarnaast is al het meubilair over het algemeen wat grover ontworpen. Je kunt ook gebruik maken van industriële details in de woning. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een grote metalen of stalen lamp. Bekijk alle mogelijkheden bij Mokana.

Scandinavische woonstijl

De Scandinavische woonstijl zien we in steeds meer woning terugkomen. Of jij het mooi vindt, is natuurlijk afhankelijk van jouw smaak, maar wij vinden deze woonstijl fantastisch! De ruimtes met een Scandinavische woonstijl stralen vaak warmte uit en zijn stijlvol aangekleed. In de landen zijn de dagen over het algemeen vrij kort, dus veel licht is enorm belangrijk bij een Scandinavische woonstijl. Er wordt gebruik gemaakt van weinig sierlijke details; alles wordt op een strakke manier afgewerkt. Door de lichte en frisse kleuren van deze stijl creëer je een open en frisse uitstraling naar buiten toe. De uitstraling wordt warm, doordat de kleuren worden gecombineerd met de materialen uit de natuur.

Moderne woonstijl

Een moderne woonstijl straalt voldoende rust uit door gebruik te maken van strakke materialen en lijnen in de ruimte. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals wol, zijde en hoogglans lak. Om te zorgen voor een bepaalde eenheid, passen de betonnen en houten vloeren perfect bij de moderne woonstijl. Daarnaast kan je ook gebruik maken van grote tegels. De grote tegels zorgen voor een exclusieve uitstraling in de ruimte. De kenmerken van deze stijl zijn sober en clean. Er wordt dus weinig gebruik gemaakt van accessoires in een moderne ruimte. Rommel hoort zeker niet thuis bij een moderne woonstijl. Een bosje bloemen of een schitterende kamerplant staat prachtig bij een moderne inrichting van jouw woning.

Floris Timmer

Floris Timmer