Vier tips voor de beste handdoeken van je badkamer

Vier tips voor de beste handdoeken van je badkamer

Wil jij een mooie badkamer? Handdoeken is een essentieel onderdeel van de badkamer. Ze kunnen de ruimte een stuk mooier maken en de badkamer een luxere uitstraling geven. Waar kan jij opletten voor de beste handdoeken? Hieronder vind je enkele tips.

Afmeting

De beste afmeting is voor iedereen verschillend. De een vind het heerlijk om een handdoek te gebruiken die zo groot mogelijk is, terwijl de ander daarentegen liever een kleiner formaat heeft omdat het een grootte handdoek onhandig is. Waar je ook voor kiest: het is zeker de zaak om stil te staan bij de grootte van je badkamer handdoeken voor je ze koopt.

Kleur

De kleur van de handdoeken is ook erg bepalend voor de badkamer. Handdoeken zijn in alle kleuren verkrijgbaar dus bedenk wat jij het mooiste vindt. Wil je juist een stoere donkere kleur of juist een frisse lichte kleur. Wil je een basic kleur waar je een lange tijd mee vooruit kan of een trendy kleur. Sommige mensen vinden het leuk om na een bepaalde tijd handdoeken te verwisselen. Ben jij ook zo iemand? Kies dan voor een opvallende kleur. Je kan ook verschillende tinten combineren. Zoals licht- en donkergrijze handdoeken.

Combinatie

Het is niet nodig om alle accessoires van je badkamer in dezelfde kleur te houden.  Dit ziet er juist erg statisch uit. Om het totaalplaatje speels te houden kan je kiezen voor verschillende tinten. Kies bijvoorbeeld voor donkerblauwe handdoeken met azuurblauwe accessoires. Kies juist voor complementaire kleuren. Zoals blauw en beige voor een zomers effect of wit en beige voor een klassiek effect.

Zachtheid

De zachtheid van handdoeken is ook erg belangrijk. Zachte handdoek zijn ideaal voor een gevoelige huid. Maar hoe zacht de handdoeken in het begin ook zijn, na een tijdje worden ze wat stugger. Daarom is het aan te raden om na verloop van tijd toch nieuwe handdoeken aan te schaffen.

Floris Timmer

Floris Timmer