Waarvoor je een loodgieter kan inhuren

Waarvoor je een loodgieter kan inhuren

Het is nooit fijn om de loodgieter te moeten bellen. Dat betekent namelijk dat er een probleem in huis is wat je zo snel mogelijk opgelost wil hebben. Maar als de loodgieter dan langs is geweest en alles is weer zoals het was, ben je een loodgieter wel onwijs dankbaar. Blijven zitten in de stank van een ontstopte riolering of de schimmel moeten bestrijden van een lekkage is nooit een pretje. Bel voor deze problemen zeker de loodgieter.  

Riolering verstopt 

Bij een verstopping in leidingen, rioleringen of afvoerbuizen is het verstandig om een loodgieter in te huren. Het gebeurt vaak dat mensen eerst zelf proberen een verstopping op te lossen, maart dan lukt het niet en uiteindelijk wordt toch de loodgieter gebeld. Omdat een loodgieter werkt met specialistisch gereedschap kan een loodgieter snel en makkelijk een riool ontstoppen.  

CV-ketel onderhoudt 

Het ontluchten van de CV-ketel is een van de voorbeelden waar een loodgieter ook uitkomst in kan bieden. Dit is voor veel mensen onbekend terrein en het zal toch moeten gebeuren. Een loodgieter weet dit binnen enkele minuten te regelen. Ontluchting is een klus die veel narigheid kan besparen. Als dit niet gebeurt kan er lekkage ontstaan en dan moet je weer de loodgieter bellen.  

Leidingen onderhouden 

Door een woonhuis of bedrijfspand lopen overal leidingen die gecontroleerd, onderhouden en gerepareerd dienen te worden op regelmatige basis. Dit kan het beste ook door erkende loodgieters gebeuren. Bijna alle leidingen zijn in de muur gebouwd waardoor je eventuele problemen met alle bijkomstige schade vaak pas laat ontdekt. Om dit te laten oplossen kost vaak ook een berg geld. Het is daarom goedkoper om af en toe de leidingen te laten controleren zodat grote kosten bespaard kunnen worden.   

 Lekkage 

Sommige lekkages zijn zelf te dichten, maar lekkages op nare plekken zoals op het dak moet je echt overlaten aan een loodgieter. Het is belangrijk om lekkages aan het dak snel te dichten om waterschade te voorkomen. En omdat dit goed moet gebeuren is het beter een loodgieter te bellen.  

Floris Timmer

Floris Timmer