Wat Daddy’s to be kunnen verwachten als de baby arriveert

Wat Daddy’s to be kunnen verwachten als de baby arriveert

Je weet dat vader worden je leven zal veranderen. Wat je niet kunt weten, is hoe en op welke manieren. Niets kan je volledig voorbereiden op de uitdagingen van het ouderschap. Wij proberen je een beetje voor te bereiden op hoe je pasgeboren baby de relatie met je partner, je zelfbeeld, je slaap en je seksleven kan veranderen – voordat de grote dag aanbreekt.

Maak van je relatie een prioriteit

Een baby krijgen verandert je prioriteiten en geeft je minder spontaniteit en controle over je leven. Als je eenmaal ouders bent geworden, is het maar al te gemakkelijk om verdwaald te raken in je nieuwe rollen als mama en papa. Onthoud dat je eerst een stel was. In plaats van je baby te zien als het middelpunt van uw wereld, kunt je de komst van je baby beschouwen als een gebeurtenis die het leven met jouw en je partner verbetert. Houd deze dingen in gedachten terwijl u het ouderschap binnengaat:

Maak van je relatie met je partner een prioriteit. Veel experts suggereren dat jij en je partner wat tijd samen doorbrengen – alleen jullie tweeën – elke week of zo. Soms is dat misschien gewoon een kopje koffie drinken of samen een uitstapje maken naar de supermarkt.

Spreek met je partner af om elkaar me-time te geven. De meeste nieuwe moeders – vooral als ze andere kinderen thuis hebben – hebben er echt baat bij elke week wat tijd te hebben om een ​​wandeling te maken, een boek te lezen of gewoon in vrede te zitten.

Houd niet bij wie het aan de beurt is om babyluiers of klusjes in huis te doen. Pitch in plaats daarvan wanneer dat nodig is.

Vader worden

Zowel mannen als vrouwen hebben te maken met soortgelijke problemen wanneer ze nieuwe ouders worden, maar mannen hebben de neiging om zich meer te concentreren op financiële verantwoordelijkheden – testamenten, besparingen op de universiteit, problemen in verband met de kosten van het opvoeden van een kind – en dat kan een aantal angst en stress momenten veroorzaken.

Onderzoek toont aan dat veel mannen tegenstrijdige gevoelens hebben als ze de rol en identiteit van een vader op zich nemen. De trots en vreugde om vader te worden, kan worden vermengd met angst om persoonlijke onafhankelijkheid te verliezen. Mannen voelen zich misschien machteloos over hun nieuwe omstandigheden. Nieuwe vaders kunnen moeite hebben om nieuwe ouderschapsverantwoordelijkheden in evenwicht te brengen met werk- en carrièredoelen.

Onthoud dat je niet de enige bent met twijfels en angsten. Het is normaal om gemengde gevoelens te hebben, dus probeer je er niet schuldig over te voelen. Door met je partner te praten, kun je allebei je gevoelens uiten over de grote veranderingen in het leven die voor je liggen.

Probeer gezamenlijke leuke uitjes te doen. Moeten jullie bijvoorbeeld de kinderkamer de kinderkamer nog inrichten, ga samen op pad. Maak de kinderkamer zo leuk mogelijk met leuke items als lampjes, een groeimeter, leuke muurtekeningen. Samen deze voorpret meemaken is het leukste dat er is, en vergeet vooral niet te genieten he!

Floris Timmer

Floris Timmer