Wat is een sauna handdoek?

Wat is een sauna handdoek?

Wanneer je naar de sauna gaat, is het bij veel sauna’s verplicht om een handdoek meet te nemen. Maar wat is nou een geschikte handdoek voor de sauna? Er zijn speciale sauna handdoeken, maar wat houdt dat in? Een sauna handdoek varieert van 70 tot 100 cm in de breedte en van 170 tot 200 cm in de lengte. Meestal is een sauna handdoek gemaakt van katoen. Dit materiaal droogt veel sneller dan een normale handdoek waardoor een katoenen doek perfect is voor de sauna. De sauna handdoek is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en er zijn soorten met elastiek of klittenband, zodat je sauna handdoek blijft zitten, ook als je wat groter bent.

Waarvoor gebruik je een sauna handdoek?

Ten eerste kan je een sauna handdoek gebruiken om op te zitten. Wanneer een sauna handdoek lang genoeg is kan je je benen helemaal erop leggen. Dit voorkomt dat je jezelf verbrand aan de warme banken en daarnaast is het ook veel hygiënischer om op een handdoek te zitten. Iedereen is namelijk aan het zweten in de sauna, dus als je op een handdoek gaat zitten, wordt de zweet hierop opgevangen. Je kan ervoor kiezen om 2 sauna handdoeken mee te nemen. De eerste kan je gebruiken om op te zitten en de andere kan je omslaan. In veel sauna’s wordt het niet gewaardeerd als je zonder handdoek rondloopt waardoor een omslagdoek altijd handig is.

Meerdere activiteiten?

Naast dat de sauna handdoek snel droogt, is de compactheid van een sauna handdoek ook een groot voordeel. De handdoek kan je opvouwen tot een klein pakketje waardoor je deze ook makkelijk mee kan nemen naar de sportschool of naar het strand. Ook kan je de sauna handdoeken ook gewoon thuis gebruiken voor de douche of bad. Kortom, het is een handdoek die ideaal is voor meerdere activiteiten.

Floris Timmer

Floris Timmer