Wat zijn de leukste mannenberoepen?

Wat zijn de leukste mannenberoepen?

Twijfel jij ook nog steeds of je baankeuze wel de goede is geweest en denk je soms aan een overstap? Wij vroegen verschillende mannen wat hun beroep was en hoe tevreden ze hiermee waren. De leukste beroepen hebben wij voor jou op een rijtje gezet. En daarnaast denk je misschien ook wel over een switch nu sommige sectoren door Corona zwaar getroffen zijn, zoals horeca en de reiswereld

1.IT- medewerker.

Houd je van analytisch werk en zijn computers je ding? Dan is IT-medewerker vast iets voor jou. En IT-medewerker is nog steeds lekker breed. In de helpdesk heb je veel contact met mensen, terwijl je als app of gamebouwer meer nerdy aan het programmeren bent.

2. Stukadoor

Hou je van lekker fysiek werk, direct resultaat en vind je het niet erg om een beetje vies te worden? Dan is stukadoor voor jou een goede keuze. Je kunt natuurlijk kiezen om veilig voor een baas te werken of voor het ondernemerschap te kiezen. Aan een goede vakman is altijd behoefte!

3. Zorgmedewerker

We horen van veel mensen uit de horeca en de reiswereld dat de zorg voor hen aantrekkelijk is. En er zijn inderdaad veel overeenkomsten: je werkt vooral met mensen. Het is dienstverlenend. Maar ja, hoe pak je nou zo’n omscholing aan?

Allereerst altijd goed om bij het begin te beginnen. Ga eens rondvragen in je omgeving. De zorg is een van de grootste sectoren, dus je hebt vast een familielid, vriend, buur of kennis die werkt in de zorg. Wat vindt hij ervan? Schat hij in dat het werken in de zorg bij je past?

In een volgende stap kun je je verdiepen in het werken in de zorg zelf. Start met het volgen van een e-learning zorg. Dat is daarbij een prima start. Het geeft je een idee van wat je gaat doen, wat je moet weten en of dat jou bevalt. Meer weten? Check hier de e-learning zorg.

Floris Timmer

Floris Timmer