Welk instrument heeft jouw voorkeur?

Welk instrument heeft jouw voorkeur?

Over de hele wereld worden er verschillende instrumenten gespeeld. Veel mensen spelen een instrument, of willen graag een instrument leren spelen. Als het gaat om muziekinstrumenten is de keuze enorm. Van alle muziekinstrumenten heb je tegenwoordig ook een variant die er erg veel op lijkt, waardoor de keuze nog groter is. Wellicht de twee meest populaire instrumenten ter wereld zijn de gitaar en het keyboard. Deze instrumenten worden daarom belicht in dit blogartikel. De instrumenten zijn compleet anders ten opzichte van elkaar.

Het keyboard

Verwacht het of niet, maar de voorloper van het keyboard is de orgel. Men wou op verschillende plekken de orgel spelen, maar het formaat was simpelweg te groot. Het grote muziekinstrument was te groot om steeds te verplaatsen, dus werd er gezocht naar een oplossing. Het alternatief wat op de orgel kwam was het keyboard. Keyboards zijn beschikbaar in verschillende varianten. Zo kan het aantal toetsen per keyboard verschillen. Voor de gevorderde keyboardspeler die graag gecompliceerde stukken wil spelen is een keyboard met 88 toetsen de juiste keuze. De nieuwe keyboardspeler, ook wel een beginner genoemd, kan het beste kiezen voor een keyboard met 61 toetsen. Daarnaast heb je nog verschillende aantallen toetsen voor verschillende doelgroepen. Een keyboard is geschikt voor elke muziekstijl die je maar kan bedenken. Een keyboard kan allerlei verschillende geluiden produceren, waardoor het mogelijk is om verschillende muziekstijlen te spelen. Zit je in een drukke ruimte, of hebben je huisgenoten gewoon even genoeg van je prachtige spel op het keyboard? Koppel dan een koptelefoon aan op het keyboard, zodat je alleen kan genieten.

De gitaar

Een van de meest bekende instrumenten ter wereld is de gitaar. Op de gitaar bestaan ook veel verschillende varianten. Een klein voorbeeld is de akoestische gitaar of de elektrische gitaar. Daarnaast heeft niet elk model hetzelfde aantal snaren. Voordat je overgaat tot het aanschaffen van een gitaar, moet je dus goed nadenken wat je graag wil hebben. Laat je goed inlichten door specialisten. De akoestische gitaar is gemaakt voor het spelen van rustigere muziek en voor kampvuurliedjes. Iemand die kiest voor de elektrische gitaar houdt meer van snellere muziek of rock muziek. Ook de gitaar kan je koppelen met je koptelefoon, zodat je zonder overlast te creëren gitaar kan spelen.

Bekijk MaxiAxi

Indien jij op zoek bent naar muziekinstrumenten, raden wij aan om te kijken bij MaxiAxi. Naast de ruime voorraad aan muziekinstrumenten, zijn ze gespecialiseerd in licht en geluid. Het team vol specialisten helpt jou graag verder als je zit met vragen.

Floris Timmer

Floris Timmer