Welke goedkope droogkast past het beste bij je?

Welke goedkope droogkast past het beste bij je?

Wanneer je het belangrijk vindt om je was snel te kunnen drogen, of eenvoudigweg geen ruimte hebt om deze op te hangen, is een droogkast een uitkomst. Ga je op zoek naar een goedkope droogkast, dan zijn er een paar zaken die belangrijk zijn om in je overweging mee te nemen. De hoofdpunten hebben we hieronder op een rijtje gezet. Heb je eenmaal ontdekt welke goedkope droogkast het beste bij jou past, dan vind je bij Eldi de meest scherpe aanbiedingen.

Condensdrogers en warmtepompdrogers

Ga je op zoek naar een goedkope droogkast, dan heb je de keuze uit condensdrogers en warmtepompdrogers. Die laatstgenoemde zijn doorgaans energiezuiniger, maar ook iets duurder in aanschaf. Beide soorten droogkasten vangen het vocht in een condensbak op, of voeren het via de waterafvoer af. Een deel van het vocht wordt de ruimte ingeblazen waar de droogkast staat. Zeker wanneer die ruimte klein of slecht geventileerd is, is een maximale vochtuitstoot van tien procent belangrijk. Condens en schimmelvorming wil je namelijk voorkomen.

Grootte en energieverbruik

Let er ook op hoeveel kilo wasgoed er in de goedkope droogkast past. Doorgaans is dit zes tot zeven kilo, wat voor een gemiddeld huishouden toereikend is. Bestaat jouw huishouden uit vijf of meer personen? Dan kun je beter voor een hogere trommelinhoud kiezen. Bovendien geldt: des te vaker je jouw goedkope droogkast gebruikt, des te belangrijker is de energieklasse. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. A label droogkasten leveren je de laagste energiekosten op.

Het geluidsniveau van je droogkast

Tot slot wil je je natuurlijk niet aan je goedkope droogkast hoeven ergeren. Daarom check je voorafgaand aan de aanschaf zijn geluidsniveau. Zeker wanneer de droogkast vlak bij je woonkamer of slaapkamer komt te staan. De meest stille droogkasten hebben een geluidsniveau dat niet boven de 64 decibel reikt. Ligt het geluidsniveau hoger? Kies daar alleen voor wanneer je er zeker van bent dat het geluid je dagelijkse bezigheden niet hindert.

Floris Timmer

Floris Timmer