Welke trap voor welke klus?

Welke trap voor welke klus?

Je kent het wel. Je moet even iets repareren waar je niet zelf bij kan en een trap nodig hebt. Maar welke trap is nou stabiel en handig? Van DIRKS trappen hebben ze een ruim aanbod aan trappen voor verschillende klussen. DIRKS is al jarenlang een toonaangevend merk op het gebied van aluminium trappen. Ze staan bekend om hun veilige en stabiele trappen. Ben je op het moment op zoek naar een nieuwe trap, neem dan eens een kijkje bij Klimexpert.

Type trappen

Door het ruime assortiment van DIRKS, heb je de keuzen uit verschillende modellen en types. Zo heb je de bordestrappen. Die zijn heel stabiel en handig voor kleine klussen in huis, waar je een trappetje voor nodig hebt. De bordestrap staat bekend om het brede plateau bovenop de trap, waar je stabiel kunt blijven staan. De trap staat ook wel bekend als de ‘platformtrap’.

Ten tweede is er de dubbele trap. Dit houdt in dat je de trap van 2 kanten kunt beklimmen. De trap is gemaakt van ganodiseerd aluminium of voorzien van een polyester coating. Ze zijn handig voor zowel particulier als professioneel gebruik. Een variant op de dubbele trap, is de dubbele trap met kniebeugel. Hierdoor heb je extra stabiliteit, wanneer je op de bovenste trede van de trap moet staan.

Ben je op zoek naar iets kleiners? Bijvoorbeeld meer een opstaptrapje, dan is de montagetrap echt iets voor jou. De trap wordt veel gebruikt in de schilderswereld en in de bouw. Het is een handige trap, die makkelijk verplaatsbaar is. De trap heeft brede treden, waardoor je er makkelijk op kunt staan.

Ten slotte is er nog de magazijntrap. Het woord zegt het al, de trap wordt voornamelijk gebruikt in werkplaatsen, magazijnen en winkels. De trap beschikt over handige (zwenk)wielen, waardoor de trap heel eenvoudig te verplaatsen is. Daarnaast kan de gebruiker altijd één hand vrijhouden, wanneer hij of zij aan het klimmen of aan het afdalen is.

Floris Timmer

Floris Timmer