Zo beleef je de beste roadtrip door Ibiza

Zo beleef je de beste roadtrip door Ibiza

Pak de kaart Ibiza erbij, we gaan op roadtrip! We zijn allemaal toe aan vakantie en Ibiza staat op geel. Tegenwoordig betekend dat dat je er stiekem toch beter niet heen kan reizen als het niet nodig is, maar het mag wel. Maar ons welzijn is ook wat waard. Als je je maar aan de lokale regels houdt!

Kies de belangrijkste plaatsen

De eerste voorbereiding die thuis begint is het bepalen welke plaatsen in ibiza je écht moet zien. Dit kun je bepalen door blogs te lezen of af te gaan op verhalen van andere. Welke plaatsen je écht moet zien is afhankelijk van het soort vakantie wat je wil. Maar ik denk dat het voor iedereen geld dat je het oude stadsgedeelte van Ibiza Stad gezien moet hebben en als je wat van de natuur wil zien moet je Es Verda gaan bekijken.

Een huurauto kiezen

Bij een roadtrip hoort natuurlijk een auto. Maar wat voor een? Een praktische en goedkope auto met voldoende laadruimte, die gewoon goed rijdt maar geen extra luxe heeft, of ga je voor een bijzondere auto. Een die je misschien nooit zelf zou kopen, maar waar je wel een weekje in stijl mee wil rond cruisen over een tropisch eiland? De keuze is reuze en hangt vooral af van je voorkeuren en natuurlijk je budget. Het eiland is niet extreem groot, dus heel veel tijd zul je waarschijnlijk toch niet besteden in de auto.

Route en accommodaties

Als je dit allemaal bedacht hebt kun je echt gaan plannen. Bepalen hoelang je op elke bestemming wil blijven is belangrijk voor het boeken van je accommodaties. Natuurlijk kun je vanuit je accommodatie nog verschillende plekken bezoeken, maar met een beetje planning houd je alles dicht bij elkaar met een mooie route om te rijden van accommodatie naar accommodatie.

Koop snacks in

De laatste tip kan natuurlijk niet ontbreken. Eenmaal daar duik je als eerst een supermercado in voor snacks!

Floris Timmer

Floris Timmer