Zo ga je het stikstofprobleem tegen in de bouw

Zo ga je het stikstofprobleem tegen in de bouw

Het stikstofprobleem is al jaren een hot topic als het gaat om een groenere toekomst. Ook in de bouw worden er concessies gedaan om de stikstofuitstoot terug te dringen. Bouwma Bouwmachines BV kiest daarom voor duurzaam met het inzetten van elektrische bouwmachines. Hoe? Je leest het in dit artikel

Stikstofuitstoot verminderen met maatregelen

Iedere week lees je wel iets van nieuws over de stikstofuitstoot in Nederland. Het kabinet is dan ook verschillende regelgevingen aan het bijscherpen. Zo werd vorig jaar de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur teruggebracht en zijn er nu concrete plannen om de landbouw in Nederland te verminderen. Maar ook rondom de bouw moet de stikstofuitstoot minder. Daarom worden er verschillende maatregelingen genomen. Als ondernemer is het goed om te beginnen met het maken van duurzame keuzes. 

Keuzes voor stikstof vrij bouwen

Wat duidelijk is, is dat er een oplossing moet worden bedacht voor het probleem en dat er maatregelingen moeten worden genomen. Je wilt natuurlijk ook een steentje kunnen bijdrage aan een schonere toekomst. Energieneutraal bouwen is dan ook de eerste stap die moet worden gemaakt. Bouwma Bouwmachines BV verhuurt en verkoopt bouwmachines die gedreven worden op elektriciteit en hierdoor bijdragen aan een schonere toekomst. Zo kun jij bijvoorbeeld een geheel elektrische bouwlift huren

Bouwen op elektriciteit 

Bouwmachines die worden aangedreven door elektriciteit stoten geen stikstof uit, wat erg aantrekkelijk is voor het huidige stikstofprobleem. Maar naast dat deze bouwmachines invloed hebben op een groenere toekomst, hebben ze nog vele andere voordelen. Zo werken ze een stuk effectiever, zijn ze beter voor je gezondheid en maken ze minder geluid. 

Stikstofuitstoot is een onderwerp dat invloed heeft op vele sectoren, zo ook in de bouwsector. Als ondernemer is het daarom goed om te kiezen voor stikstof vrij en duurzame bouwmachines. 

Floris Timmer

Floris Timmer