Zo kies je de beste fietsendrager voor je auto

Zo kies je de beste fietsendrager voor je auto

Als we weer op pad kunnen, zal waarschijnlijk half Nederland zo snel mogelijk het land verlaten. Nu doen we dat als Nederlanders natuurlijk liever met onze fietsen. Maar is je auto klaar voor een fiets? Er zijn nogal wat verschillende soorten fietshouders die je voor je auto kunt kiezen. En wij helpen je bij het maken van de juiste keuze!

Sommige dingen die u moet weten voordat u een fietsendrager kiest

  • Wat moet er worden meegebracht? Neem je alleen fietsen of ski’s, kajaks of andere dingen mee – en hoeveel? Vergeet niet alle activiteiten die u het hele jaar door doet te overwegen en maak een passend plan. U kunt geld besparen door een veelzijdiger systeem te kiezen, vooral als u na verloop van tijd nieuwe apparatuur toevoegt.
  • Welk systeem is geschikt voor uw auto? Ongeacht of u een sedan, SUV of pick-up heeft, u moet een fietshouder kopen die geschikt is voor uw auto. Grote fabrikanten van fietshouders hebben montage-instructies voor voertuigen, zodat u kunt bepalen welke houder geschikt is voor uw specifieke situatie.
  • Waar is uw auto al mee uitgerust? Heeft u al dakdragers of een trekhaak (zo ja, welke maat?) Of moet u deze installeren?

Soorten fietsers

Als u al het bovenstaande op een rijtje hebt, is het handig om de verschillende opties te bekijken die op uw situatie van toepassing zijn. Hieronder hebben we de meeste vermeld.

Trekhaken: De fietsstandaards die op de trekhaak zijn gemonteerd, schuiven eenvoudig over de trekhaak. De bagagedrager voor een trekkende fiets is meestal eenvoudig te monteren op een voertuig dat er oorspronkelijk niet mee was uitgerust, maar dit is het overwegen waard.

Dakdragers: Dit zijn de meest veelzijdige, omdat u accessoires kunt aanpassen om bijna elk type buitenspeelgoed te vervoeren, inclusief kajaks, surfplanken, snowboards, fietsen en bagagekoffers. Dakdragers zijn stabiel, houden dingen weg en blokkeren de toegang tot de autodeuren niet. Maar ze zijn duur en vereisen bovengronds liften, wat voor sommigen moeilijk kan zijn.

Bagagedragers: Deze bagagedragers kunnen met riemen en haken aan de achterkant van de auto worden bevestigd. Ze dragen een tot drie fietsen die worden ondersteund door steunarmen. Ze zijn gebruiksvriendelijk, zuinig en gemakkelijk. Aan de andere kant dragen ze alleen fietsen en beperken ze de toegang tot de kofferbak. Fietsen kunnen ook tijdens transport tegen elkaar zwaaien of stoten.

Het maakt niet uit op welk rek u uw fiets monteert, u kunt er zeker van zijn dat u een heerlijke vakantie zult hebben met een fietshouder!

Floris Timmer

Floris Timmer