Zo kun je geld besparen op je abonnementen

Zo kun je geld besparen op je abonnementen

Wil jij graag wat geld besparen maandelijks? Dan is het goed om te kijken naar hoe dit mogelijk is. Je zou kunnen besparen op je boodschappen, verzekeringen of energieleverancier, maar het is ook een zeer goede mogelijkheid om geld te besparen op je abonnementen. Beschik jij over veel abonnementen? Dan is dit zeker de moeite waard om te doen. Benieuwd hoe je geld kunt besparen op abonnementen? Lees snel verder, wij sommen het hieronder voor je op.

Stop abonnementen die je niet meer gebruikt

Een van de beste manieren om geld te besparen op abonnementen is uiteraard door abonnementen die je niet meer gebruikt stop te zetten. Het is goed mogelijk dat je betaalt voor iets dat je niet of nauwelijks gebruikt. Ontzettend zonde natuurlijk, want nu betaal je onnodig geld. Neem je abonnementen daarom eens goed onder de loep en bekijk welke je echt gebruikt en welke niet of minder. Mochten er abonnementen bij zitten die je kunt missen, stop deze dan. Je kunt er altijd voor kiezen om het later weer af te sluiten als je het op een later moment wel nodig hebt. Door abonnementen die je niet meer gebruikt stop te zetten, kan je maandelijks best wat geld besparen. Bepaal dus welke abonnementen relevant zijn en welke je kunt opzeggen. De postcodeloterij opzeggen of een tijdschrift of streamingsdienst: bepaal wat je kan missen!

Ga vergelijken

Een andere tip om geld te besparen, is om te vergelijken. Waar je sommige abonnementen echt moet afsluiten bij een bepaalde aanbieder, zijn er voor sommige abonnementen ook meerdere aanbieders waar je uit kunt kiezen. Door te vergelijken kun je erachter komen bij welke aanbieder je het minste geld betaalt, waardoor je dus niet de hoogste prijs betaalt voor wat je afsluit.

Delen met anderen

Het is niet altijd mogelijk, maar sommige aanbieders bieden de optie om je abonnement te delen met anderen. Je zou er dan bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om te delen met vrienden of familieleden. Slechts één iemand hoeft het abonnement dan af te sluiten en daarna kunnen meerdere mensen er gebruik van maken. Omdat je nu niet in je eentje hoeft te betalen, kunnen je kosten dalen. Op deze manier haal je dus veel meer waarde uit je abonnement. Mocht het bij een aanbieder mogelijk zijn om je abonnement te delen met anderen, lees de regels dan wel goed. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen dat je niet tegelijk met iemand anders gebruik kunt maken van het abonnement of dat het maar op een klein aantal apparaten kan worden gebruikt. Doe hier vooral even wat research naar, zodat je kunt bekijken of dit iets voor je is.

Je proefabonnement niet automatisch laten verlengen

Sluit je ergens een proefabonnement af om te kijken of het iets voor je is? Zorg er dan voor dat je weet wanneer dit proefabonnement afloopt. Als het afloopt en je hebt het niet stopgezet, gaat het vaak automatisch door. En in dit geval betaal je dus geld voor het abonnement, terwijl je het misschien helemaal niet had gewild. Zorg er dus voor dat je een proefabonnement ruim op tijd opzegt, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Een abonnement opzeggen, vergelijken, delen met anderen en je proefabonnement niet automatisch laten verlengen: het kan jou erbij helpen om geld te besparen op je abonnementen. Zet jouw kosten voor abonnementen eens goed voor jezelf op een rijtje, zodat je kunt zien hoeveel je hier nu echt aan uitgeeft per maand. Op basis daarvan kun je bepalen wat voor jou de beste opties zijn om geld te besparen.

Floris Timmer

Floris Timmer