Zo zorg je ervoor dat jouw nieuw gekochte beddengoed nog lang mooi blijft. 3 tips!

Zo zorg je ervoor dat jouw nieuw gekochte beddengoed nog lang mooi blijft. 3 tips!

Wanneer je nieuw beddengoed hebt aangeschaft, wil je natuurlijk wel dat jouw nieuwe dekbedovertrekken, kussenslopen, hoeslakens en dergelijke nog lang meegaan en mooi blijven. Het is geen geheim dat beddengoed dat wat duurder is in aanschaf over het algemeen van veel betere, zwaardere kwaliteit is. Ze zeggen dan ook niet voor niets: ‘goedkoop is duurkoop’. Ook voor beddengoed geldt: hoe hoger de prijs, hoe beter de kwaliteit. Goedkoop beddengoed wordt veelal van goedkope, dunne synthetische materialen gemaakt. Materialen die veel sneller slijten. Op Cinderella.nl vind je hoogwaardig beddengoed gemaakt van het allerbeste katoen. Benieuwd hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw nieuw gekochte beddengoed nog lang mooi blijft? Lees dan even onderstaande drie tips.

Volg de (was)instructies op het label altijd op

Aan veel bedlinnen zit een klein labeltje bevestigd met daarop instructies voor onder meer wassen, bleken, drogen en strijken. Dit labeltje zit er natuurlijk niet voor niets. Veel mensen hebben de neiging om de labeltjes meteen na aankoop van het beddengoed te knippen. Verstandig is dat echter niet, want zo kun je de instructies niet meer raadplegen. Hoewel je op het internet best wel wat algemene richtlijnen voor het wassen en drogen van verschillende soorten beddengoed kunt vinden, is het beter om de (was)instructies op het label op te volgen. Het kan namelijk zijn dat jouw dekbedovertrek bijvoorbeeld een net iets andere behandeling nodig heeft. Zo weet je zeker dat jouw nieuw gekochte beddengoed nog lang mooi blijft! 

Stop de wasmachine niet overvol

Het kan verleidelijk zijn om de wasmachine tot de nok toe vol te stoppen met wasgoed. Die ene spijkerbroek kan er best nog wel bij, toch? Toch doe je er beter aan om de wasmachine niet overvol te stoppen. Een overvolle wasmachine zorgt er niet alleen voor dat jouw beddengoed aan het eind van de rit minder schoon uit de wasmachine komt, het zorgt ook nog eens voor wrijving. De verschillende stoffen schuren dan te veel langs elkaar waardoor de stof uiteindelijk kan gaan pillen. Dit pillen kan overigens niet alleen ontstaan door wrijving in een overvolle wasmachine, ook het samenvoegen van delicate stoffen en schurende stoffen als spijkerstof en badhanddoeken werken pilling in de hand. Beddengoed was je dus het liefst apart van de rest van je wasgoed.

Was overtrekken en slopen binnenstebuiten

Binnenstebuiten wassen kent enkele belangrijke voordelen, niet alleen voor kleding, maar ook voor jouw nieuw gekochte beddengoed. Door overtrekken en slopen binnenstebuiten te wassen, kan vroegtijdige slijtage worden voorkomen. Ook zorgt het ervoor dat de kleuren minder snel vervagen. Vooral bij overtrekken en slopen met een opdruk of print doe je er dus goed aan om deze binnenstebuiten te keren voordat je ze in de wasmachine stopt!

Floris Timmer

Floris Timmer